From Russia with love

09-06-2016, 14:15
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:57
Voel jij dat er een chocolatier verschuild zit in jou? Waag je dan eens aan dit verfijnde dessert!
Voel jij dat er een chocolatier verschuild zit in jou? Waag je dan eens aan dit verfijnde dessert!
De chocolademousse
Ingrediƫnten
- 21/2 dl room
- 80 g suiker
- 100 g pure chocolade (70%)
- 20 g Xocopili (kruidige chocoladeparels van Valrhona)
- 6 blaadjes gelatine, geweekt
- 2 dl slagroom, opgeklopt
Bereiding
- Doe de room en de suiker in een pannetje en warm langzaam op tot de suiker opgelost is.
- Haal de pan van het vuur, roer er de chocolade en de uitgeknepen gelatine door tot een gladde massa ontstaat.
- Laat afkoelen tot het mengsel lauw is en spatel er de opgeklopte slagroom onder.
- Schep de chocolademousse in vormpjes.
De crumble
Ingrediƫnten
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 50 g pralinƩpasta
Bereiding
- Meng de boter, de suiker, de bloem en de pralinĆ©pasta door elkaar en bak 25 minuten in de oven op 150 Ā°C.
- Verkruimel daarna het deeg.
De citroencrĆØme
Ingrediƫnten
- 2 dl citroensap
- 4 eierdooiers
- 2 blaadjes gelatine, geweekt
- 120 g boter
Bereiding
- Roer het citroensap en de eierdooiers door elkaar in een bain-mariepan tot er een binding ontstaat.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe en klop er de in blokjes gesneden boter door tot je een smeuĆÆge crĆØme verkrijgt.
Voor de afwerking
Ingrediƫnten
- 2 klassiek gepocheerde peren
- pepermunt
Afwerking
- Versnijd de gepocheerde peren in een vorm naar keuze (cirkels, vierkantjes, of steek er pijpjes uit met een appelboor).
- Schik de peren, de chocolademousse en de citroencrĆØme op de borden.
- Werk af met de crumble en pepermunt.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 ā Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts, ā¬ 59,95)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier